Friday, June 22, 2012

E-day || Review: so call Pelamin

Wow... nebes bila terjeling kat ticker di sebelah. Ngam2 lagi 6 bulan. xbuat apa pun lagi... Ahad ni baru nk gi meeting cum dating ngan tunang tersayang, planning for our big day.

Anyway, jom nk review sikit pasal tempat sarung cincin pertunangan ari tu. Boleh la jugak klu nak panggil mini pelamin. Yang mana asalnya memang xder dalam angan2 pun. I just nk satu sudut yang proper utk upacara sarung cincin. Nak ala2 photobooth n morden vintage yet simple...
Walaupun asalnya mama mcm xsetuju dengan idea D. Lol... Tp sebab hal ni kami bincang on my birthday, jadinya semua OK. Lakaran so call "pelamin" oleh kawan mama, Raja. i just share d concept, and he come out with this...  Yes! ni yang kita mau...
Tunang kata ok... Cuma for kerusi kena cari yang utk 2 org la kan.. Nanti mcm mana gaya nak sarung cincin nya ;D

Part paling mencabar adalah mencari kerusi morden vintage yang diidamkan. unless ur house mmg pakai kerusi mcm ni, untung la... xyah sibuk2 nk mencari lg. Antara design kerusi yang dicari, mencari, tercari2..
My 1st choice. Cari merata kerusi ni. Boleh beli n pakai utk 2nd living room.

Jatuh cinta dengan colour yang sweet ni...
Love it!!!
Perfect!!!

Suka semuanya.... Hahaha...

Untuk deco, kami hias wall dengan frame yang pelbagai size. Pemilihan gambar pulak selain dari muka sendiri, adalah insan2 tersayang n the lovely little moments in my life.
Bahagian kiri pelamin dan kanan pelamin dihias dengan side table, bunga, cushions, white lenterns dan Muya. Final touch-up, untuk nampak lebih sweet tabur jer soft pink rose petals dan lilin biru dibahagian depan kerusi.

Ni la hasilnya..
Eh ada sirih junjung pulak kat situ ;P 
Gambar ni sebenarnya amik malam lepas event. Sepatutnya ada vase hijau di situ. Sebab bunganya dh layu i gantikan dengan sirih junjung yek kawan-kawan. Hahaha...

Kita kasi 1 lagi pic yek...
Nampak tak vase di situ? Cantik jugak kan hasilnya... Love it!!!

Ok bye ♥ XOXO

1 comment:

ciksusu said...

yg pink tu sangat adorable!! ;)